Stingatoare

Stingatoarele comercializate de REVO FIRE & SAFETY sunt de 3 feluri, in functie de agentul de stingere folosit.

  • STINGATOARE  CU  PULBERE
  • STINGATOARE  CU  SPUMA  MECANICA
  • STINGATOARE  CU  CO2


Stingatoarele au 3 avize:
1. Avizul cf. DIR 97/23/EC (PED) care priveste stingatorul din punct de vedere al unui echipament sub presiune. Acest aviz este obligatoriu de obtinut si consta in 2 module B + D.
2. Avizul EN 3-7, care priveste stingatorul din punct de vedere al unui mijloc de stingere (in plus fata de PED aici sunt incluse si focarele si testele de stingere). Orice producator care are avizul EN 3-7 trebuie sa aiba complementar avizul EN 3-10 care garanteaza conformitatea modului de a produce si a testa al unei companii in armonie cu normele europene.
3. Avizul cf. DIR 96/98/EC (MED) adica avizul conform directivei marine. Produsele care au un aviz de tip MED (simbolizat printr-o carma atat pe aviz cat si pe eticheta produsului) pot fi folosite pe nave, platforme marine, etc. Avizul MED consta intr-un modul B + D.
NOTA: modulele B ale oricarui aviz nu sunt valabile in absenta modulelor D. Nu exista declaratii de conformitate care fac trimitere doar la un certificat Modul B. Modulul B este un certificat general al unui produs (si are o valabilitate mai mare) in vreme ce Modulul D (care expira anual sau la maxim 3 ani) este obtinut doar in urma auditarii productiei de catre un laborator autorizat si reprezinta confirmarea ca un anumit producator respecta avizul initial, ca toate componentele folosite sunt conform Modulului B.
Cu alte cuvinte, Modulul D este garantia ca un producator nu foloseste altfel de componente decat cele care ar trebui. De asemenea EN 3-10 este garantia ca un producator respecta toate normele procesului de productie al stingatoarelor.
Orice laborator care elibereaza certificate are obligatia sa auditeze anual beneficiarii sai.
Conform EN 3-10, REVO FIRE & SAFETY efectueaza urmatoarele teste:
Pentru fiecare lot de cilindri primit:
- Test de rezistenta la presiune folosind pompa hidraulica din dotare;
- Test de cantarire
- Test de verificare a invelisului interior in cazul cilindrilor de tip SM
Pentru fiecare lot de furtun primit:
- Test de rezistenta la presiune.
Pentru fiecare lot de stingatoare produs (in conformitate cu EN 3-7):
- Test de durata descarcare;
- Test de masa reziduala in urma descarcarii;
- Test forta necesara scoatere cui de siguranta si declansare mecanica a valvei;
- Test de pierdere de presiune pe la filetul valvei.